گرفتن یک رژیم غذایی یک فرایند احساسی (F) است یا فکری (T)؟ (قسمت سوم)

فکری ها (T) و احساسی ها (F) در گرفتن یک رژیم غذایی موفق به چه نحو عمل می کنند؟

همانطور که در پست اول و دوم خدمتتان عرض کردیم، ترجیحات هشتگانه در فرایند رژیم غذایی موفق تأثیر بسزایی دارند. ما دریافتیم که برونگراها (E) ممکن است نسبت به درونگراها (I) مقاومت کمتری در مقابل یک رژیم غذایی منظم نشان دهند. دلیل آن هم وجود محرک های بیرونی و مطابقت آن با طبیعت ذاتی برونگراها یعنی دریافت انرژی از دنیای اطرافشان است. همچنین به این نتیجه رسیدیم که منطقی ها (S) در مقایسه با شهودی ها (N) در رعایت یک رژیم غذایی منظم موفقترند.

در این پست نیز به بررسی جفت ترجیح (Dichotomy) سوم یعنی «سبک تصمیم گیری» یا Decision Making می پردازیم. همانطور که می دانید افراد به طور کلی از این منظر به دو دسته کلی تقسیم می شوند. فکری ها (T) و احساسی ها (F). توجه شما را به ادامه مطلب جلب می کنیم:

فکری‌ها (T) یا Thinkers پیش از آنکه اقدام به هر عملی کنند، از مهارت پیشرفته تحلیلی خود برای سبک سنگین کردن مزایا و معایب یک برنامه غذایی استفاده می‌کنند. معمولا مادامیکه بتوانند دلیل منطقی هر روش را دریابند، قادرند تا با هر نوع رژیمی به خوبی کنار آیند. اما بزرگترین مشکل فکری ها سرریز اطلاعاتی آنهاست. برای مثال، ممکن است یک فکری از یک برنامه غذایی با کربوهیدرات پایین استفاده کند و تا حدی نیز موفقیت را تجربه کند. اما کافیست که یک مقاله در مورد مزایای انواع حبوبات بخواند، اینجاست که حبوبات را به طور کامل وارد رژیم غذایی خود کرده و ممکن است تا حدی پیش برود که دیگر کنترل امور را از دست بدهد.

اما احساسی ها (F) یا Feelers شخصی‌تر، مهربان‌تر و دلسوزترند. آنها سریعا به اطرافیان خود ارتباط برقرار کرده و تمام توانشان را صرف می‌کنند که از بروز مشکل و تعارض جلوگیری کنند. همین خصیصه ممکن است تلاش‌های آنان در مسیر کاهش وزن را به خطر بیاندازد. برای مثال، اگر در یک جشن تولد همه در حال خوردن کیک باشند، یک احساسی به سختی می‌تواند خود را قانع کند که با دیگران در خوردن کیک همراه نشود، حتی اگر گرسنه هم نباشد. زمانیکه یک احساسی سعی کند به تنهایی رژیم بگیرد، ممکن است کم کم از مسیر خود منحرف شود، زیرا گاهی اوقات پیش می‌آید که تصمیمات وی در مسیر کاهش وزن خارج از کنترل لحظه‌ای او ‌باشد.

تطابق تیپ شخصیتی با نوع رژیم غذایی: احساسی‌ها با راهکارهای جامع برای مدیریت وزن بهترین سازگاری را دارند بدین معنا که این برنامه باید تمام نیازهای عاطفی، اجتماعی و فیزیکی آنها را در بر داشته باشد. بهترین رژیم کاهش وزن از نظر احساسی‌ها رژیمی است که حمایت خانواده و دوستان را برای آنان به همراه داشته باشد. برنامه‌های کاهش وزنی که شامل کلاس‌های منظم و یا هفتگی باشد نیاز حمایتی و دوستانه احساسی‌ها را برآورده می‌سازد. اما فکری‌ها در راه رسیدن به اهداف خود در زمینه کاهش وزن نیاز به حمایت کمتری دارند. با این حال به کمک کسی نیاز دارند که برای آنها مشخص سازد که تندرستی مناسب همان هدف واقعی است یا خیر. هدف آنها از این کمک گرفتن این است که از جمع‌آوری اطلاعات غیرمفید پرهیز کنند.

این مطلب ادامه دارد ….

مجتبی کریمی، دپارتمان MBTI خانه توانگری

منبع: Truity

اشتراک گذاری

WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط