مشرب‌ها و مدیریت مالی (بخش دوم)

بررسی مدل ذهنی مشرب‌های چهارگانه (تجربه‌گرایان، سنتی‌ها، آرمان‌گرایان و بینشی‌ها) در مورد ثروت

دوست داشتید ثروت بیشتری داشته باشید؟ بر اساس پژوهش اخیر محققین موسسه دیوید کرسی ۹۸ درصد شرکت کنندگان به این سوال پاسخ مثبت داده اند (که البته جای شگفتی نیست). اما نکته مهم در این جاست که دلایل این‌که هر شخص به دنبال ثروت بیشتر است و نیز میزان اهمیت پول برای هر شخص نسبت به سایرین متفاوت است. اما تقریبا همه می‌خواهند ثروت بیشتری داشته باشند. اغلب مشاورین مالی معتقدند که «مهم نیست چقدر درآمد دارید، مهم این است که چقدر پس‌انداز می‌کنید.» اما مسئله این‌جاست که پس‌انداز کردن اغلب سخت‌تر از آن‌چیزی است که به نظر می‌آید. علت این موضوع را می‌توان در رویکرد خاص هر فرد نسبت به پول جستجو نمود، آن‌جا که هر فرد براساس مشرب خود رویکردها و راهبردهای متفاوتی را نسبت به مقوله پول و ثروت در پیش می‌گیرد. مدل ذهنی شما نسبت به ثروت، بخشی از رویکرد شما را نسبت به پول شکل می‌دهد، و این مدل ذهنی بسته به مزایا و معایبی که دارد می‌تواند شما را به سمت ثروت و دارایی بیشتر و یا اوضاع مالی نه چندان مناسب سوق دهد. در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه نگرش هر فرد (براساس مشرب (Temperament)) نسبت به پول بحث کنیم.

ادامه مقاله ….

۳) آرمان‌گرایان (NF): پول چرک کف دست نیست!

شامل تیپ‌های: ENFJ-INFJ-ENFP-INFP

آرمان‌گرایان (NF) افرادی رویایی و خوش‌قلب هستند. آن‌ها مشتاق این هستند که با دیگران ارتباطات معنادار داشته باشند تا به زندگی خود معنا و مفهوم بخشند و تفاوتی به وجود آورند. ثروت و دارایی می‌تواند بخشی از زندگی آن‌ها باشد یا نباشد. این مسئله کاملا بستگی دارد به این‌که شخصی که آرمان‌گرایان به او اعتماد کامل را دارند به آن‌ها چگونگی سر و کله زدن با پول را آموخته باشد. در مقایسه با دیگر مشرب‌ها، آرمان‌گرایان کمتر از سایرین نسبت به اموال و دارایی‌های مادی حساسیت نشان می‌دهند. علت این امر را باید در آن‌جا جستجو نمود که آرمان‌گرایان خواهان این هستند که از طریق همدردی و دلسوزی با دیگران و نزدیک شدن به احساس انسان‌ها زندگی خود را معنادار کنند، آن‌ها به دنبال روح غنی هستند و می‌خواهند با خودشان و دیگران عمیقا در صلح و صداقت کامل باشند. بنابراین با چنین ذهنیتی آن‌ها گمان می‌کنند که ورود پول و مادیات به معادله زندگی‌شان، صداقت و یکپارچگی معنوی آنان را خدشه‌دار خواهد نمود و حالتی ساختگی و مزورانه به روابط آن‌ها با دیگران خواهد بخشید. آرمان‌گرایان معتقدند «آن‌چه که در محیط کار انجام می‌دهند» دقیقا بروز «خودِ درونی‌شان» است، با این ذهنیت، دریافت پول در قبال خودِ درونی‌شان و آن‌چه که هستند، بین آرمان‌گرایان و خودِ برترِ معنوی‌شان فاصله می‌اندازد. آن‌ها ممکن است بر این باور باشند که اگر برای خودشان پول پس‌انداز کنند به اشتیاق خود برای خیرخواهی و یکپارچه بودن با دیگران پشت نموده اند، در واقع با پس‌انداز کردن نوعی احساس خودخواهی به آن‌ها دست می‌دهد. زمانی که آرمان‌گرایان باور خود را در مورد پول تغییر دهند و یاد بگیرند که کسب ثروت و پس‌انداز کردن دارایی‌ها منافاتی با صداقت درونی آنان نخواهد داشت و زمانی که بیاموزند پول امری پلید و شیطانی نیست و بعلاوه می‌توان از پول برای ایجاد تغییری معنادار در زندگی انسان‌های دیگر بهره جست، می‌توانند به راحتی پول در بیاورند، پس‌انداز کنند و با وجود پول و ثروت در زندگی خود کنار بیایند.

۴) بینشی‌ها (NT): ایجاد منابع مختلف برای کسب درآمد

شامل تیپ‌های: ENTJ-INTJ-ENTP-INTP

بینشی‌ها (NT) خلق کننده و به وجود آورنده هستند. آن‌ها افرادی هستند که به دورنماها و افق‌های بلندمدت توجه دارند و در تحلیل‌های‌شان بی‌طرف و منطقی ظاهر می‌شوند. آن‌ها به خوبی از عهده مدیریت پول خود بر می‌آیند اما روش مدیریت مالی‌شان به صورت خط به خط و تمرکز بر ریز مخارج و هزینه‌ها نیست. هرگاه که آن‌ها زمان، انرژی و قوای ذهنی و فکری خود را متمرکز بر موضوعی می‌کنند انتظار بازگشت به شکل یک خروجی و نتیجه را از آن کار دارند. در مقایسه با سایر مشرب‌ها، بینشی‌ها به بهترین شکل ممکن قابلیت تولید ثروت از کانال‌های متعدد را دارند. علت این مسئله در آن است که بینشی‌ها خلق کننده مجموعه‌ای از سیستم‌ها هستند و هنگامی که یکی از سیستم‌های‌شان به شکل موفقیت‌آمیز به بالاترین پتانسیل خود دست پیدا کند، آن‌ها به سراغ خلق سیستم و نظامی تازه خواهند رفت. به همین ترتیب وقتی یکی از سیستم‌های‌شان با عدم موفقیت مواجه شود، مجددا سیستم تازه‌ای بنا خواهند کرد. آن‌ها را نمی‌توان به طور ذاتی پس‌انداز کننده ثروت نامید، بلکه بیش از آن، بینشی‌ها خلق کنند‌گان ثروت هستند. آن‌ها به خوبی و از راه‌های مختلف ثروت و سرمایه را تولید می‌کنند اما شاید در پس‌انداز سرمایه‌شان به این خوبی‌ها عمل نکنند. بینشی‌ها اغلب به جای اندوختن ثروت و شمارش آن، ترجیح می‌دهند راه‌هایی را بیایند که از طریق آن‌ می‌توانند کانال‌های تولید سرمایه خلق کنند.  بنابراین آن‌ها پول‌شان را به جای پس‌انداز کردن، صرف خرج کردن در راهی می‌کنند که ایده‌ها و بلندپروازی‌های‌شان را به مرحله عمل در آورد. بینشی‌ها روال شکل‌گیری رویدادهای آینده را از طریق خلق نمودن آینده مطلوب‌شان پیش‌بینی می‌نمایند. به عبارت دیگر آن‌ها آینده‌ی خود را آن‌گونه که مطلوب‌شان است می‌سازند. بنابراین آن‌ها به ندرت دچار اضطراب و نگرانی می‌شوند، زیرا به هیچ وجه خود را قربانیانی در دنیایی غیر قابل پیش‌بینی نمی‌بینند. نگاه آن‌ها به آینده نه خوشبینانه و مثبت است و نه بدبینانه و منفی، بلکه آن‌ها آینده را موقعیت و جایگاهی می‌بینند که باید ساخت آن را تکمیل کنند. بنابراین می‌توان بینشی‌ها را افرادی دانست که سرمایه خود را از طریق ایجاد کانال‌های متعدد ثروت پس‌انداز می‌نمایند و این سرمایه را در زمان مناسب به ایده‌ها و اهداف‌شان اختصاص می‌دهند.

مترجم: مهندس آرسام هورداد

منبع: ماهنامه Keirsey – June 2015

اشتراک گذاری

WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط