برونگراها در رژیم غذایی موفق ترند یا درونگراها؟ (قسمت اول)

حدود یک پنجم ما هر چند هفته، یک رژیم غذایی جدید را شروع می کنیم و معمولا اکثر افراد آغاز برنامه رژیم عذایی خود را در اول هر ماه قرار می‌دهند. اما از هر ۱۰۰ نفر تنها ۵ نفر می‌توانند به اهداف موردنظر خود دست پیدا کنند. اما چه اتفاقی می‌افتد که آن دست از افرادی که با مشقت زیاد هر روز کالری شماری کرده، کربوهیدرات خود را کنترل می‌کنند و … به هیچ نتیجه‌ای دست پیدا نمی‌کنند؟

چرا رژیم غذایی خیلی از افراد شکست می‌خورد؟ البته خیلی از عوامل عجیب و خنده‌دار در این میان اثرگذارند. اما تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه صورت گرفته و اکثر آنها به این نکته مشترک صحه گذاشته‌اند که فاکتورهای متعددی در شکست‌خوردن یک رژیم عذایی دخیل هستند. دانشمندان به این واقعیت پی برده‌اند که همه ما به دلایل مختلف وزنمان بالا می‌رود – و آن دلایل به روانشناسی ما، انگیزه‌ی ما و روشی که استرس‌ها را کنترل می‌کنیم بستگی دارد.

خبر خوب این است که شما با استفاده از این اطلاعات می‌توانید یک رژیم غذایی برای خود طراحی کنید که بیشترین همخوانی را با شخصیت شما داشته باشد. در ادامه به این نکته پی خواهید برد که تیپ‌های شخصیتی مختلف چگونه می‌توانند از رویکردهای گوناگون برای کاهش وزن و به دست آوردن تندرستی به نفع خود بهره ببرند.

برونگرایی (E) در مقابل درونگرایی (I)

diets_a_zبرونگراها به دلیل سرشت وجودیشان به تکانه‌های لحظه‌ای وابسته‌اند. آنها غذاهایی را انتخاب می‌کنند که بیش از همه جذاب، هیجان‌انگیز، خوشمزه و مطبوع باشد. طبیعتا افرادی اجتماعی بوده و در پاسخ به موقعیت اجتماعی خود گرایش به خوردن نشان می‌دهند حتی اگر گرسنه هم نباشند. از آنجاییکه برونگراها نسبت به محرک‌های بیرونی بسیار حساس هستند به احتمال خیلی زیاد در مکان‌هایی نظیر رستوران، بوفه، کافی‌شاپ و غیره دیده می‌شوند صرفا به خاطر اینکه هر غذایی که دوست دارند در اختیارشان است و از نظر آنان جلوه فوق‌العاده‌ای دارند.

برعکس درونگراها نسبت به رژیم غذایی خود محتاط‌تر هستند. آنان در انتخاب آنچه که برای تندرستیشان مناسب بوده و آنچه که برایشان ضرر دارد بسیار وسواس داشته و آنرا بر اساس تأثیرات بلندمدتی که بر روی رژیم کاهش وزنشان خواهد گذاشت انتخاب می‌کنند. درونگراها بیشتر به محرک‌های درونی نظیر نشانه‌های گرسنگی حساس هستند و تنها زمانیکه گرسنه می‌شوند اقدام به خوردن غذا می‌گیرند.

تطابق تیپ شخصیتی با نوع رژیم غذایی: تحقیقی که در ژورنال روانشناسی اجتماعی و شخصیت به چاپ رسید به این نکته اشاره دارد که تکانشگری (Impulsivity) قوی‌ترین عامل پیش‌بینی چاقی است. با چنین استدلالی، به احتمال خیلی زیاد برونگراها در طول زمان بیش از درونگراها به اضافه وزن مبتلا خواهند شد. اولین عامل کلیدی به حداقل رساندن وسوسه است – بنابراین برونگراها باید خوردن کیک‌های شکلاتی را ممنوع کرده و تنها به وعده‌های سالم نظیر میوه و سبزیجات موجود در آشپزخانه روی آورند. همچنین شواهدی نیز موجود است که رژیم کاهش وزن در قالب گروهی برای برونگراها بیش از درونگراها مفیدتر به نظر می‌رسد.

درونگراها نیاز به حریم خصوصی بیشتری دارند و هویت نامشخص در برنامه‌های آنلاین رژیم غذایی را بیشتر ترجیح می‌دهند. آنان از نظم و انضباط بیشتری برخوردارند و در قالب یک برنامه مشخص و نظام‌مند بهتر عمل می‌کنند.

این مطلب ادامه دارد …

مجتبی کریمی، دپارتمان MBTI خانه توانگری طوبی

منبع: Truity

اشتراک گذاری

WhatsApp
Telegram

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

مطالب مرتبط