تیپ شخصیتی ENTP

ENTP ها (مخترعان)

entp-1 ما از این پس ENTP ها را مخترع (Inventor) می نامیم. مخترعان ساخت ماشین ها و ابزارآلات را از همان دوران کودکی شروع می کنند و هیچگاه دست از این کار بر نخواهند داشت اگرچه زمانیکه وارد بزرگسالی می شوند ابداعات و اختراعات خود را تبدیل به انواع سازمان ها، مجامع و نیز دستگاه های مکانیکی می کنند. در جامعه مخترعان زیادی وجود ندارد شاید بتوان گفت حدود دو درصد از جمعیت جامعه، اما تأثیر بسزایی را بر زندگی روزمره تک تک اعضای جامعه دارند. مخترعان با ابداعات و روحیه کارآفرینشان همیشه به دنبال راه حل های بهتر هستند، پیوسته چشم به اجرای پروژه ها، سازمانها و فرایندهای جدید بسته اند. مخترعان به شدت عملگرا بوده و در راه اختراع مؤثرترین ابزارها در رسیدن به اهدافشان تبدیل به افرادی خبره می شوند. در میان تمام تیپ ها، اگر قرار باشد کاری انجام شود تنها به این دلیل که همیشه به همان روش همیشگی انجام می شده است، مخترعان بی میل ترین افراد در انجام آن کار خواهند بود. در نتیجه مخترعان همیشه راه حل های تازه و جالبی را در کار و بازی های خود ابداع می کنند. ENTP ها افرادی به شدت کنجکاو بوده و زمانیکه مشغول حل مسائل پیچیده هستند پیوسته به دنبال احتمالات و پیشامدها می گردند. ذهن مخترعان پر از ایده های گوناگون است، اما تنها به ایده هایی ارزش می گذارند که از فعالیت ها و اهداف مرتبط به آن اطلاع حاصل کنند. بنابراین هنگام طراحی یک محصول، به فرایند طراحی به عنوان هدف نمی نگرند، بلکه آنرا وسیله ای برای رسیدن به هدف در نظر خواهند گرفت، روشی برای اختراع یک نمونه اولیه که اولا کار کند و ثانیا قابلیت ارائه به بازار را داشته باشد. مخترعان به عملگرایی خود اطمینان کامل دارند، به جای آنکه نقشه های ریز و جزئی از پیشرفت کار را تهیه کنند به توانایی های خود در یافتن روش ها و ابزارهای کارآمد حساب خواهند کرد. یک ایده چالش برانگیز تمام  آن چیزی است که آنها نیاز دارند تا آمادگی خود را برای وارد شدن به حیطه عمل اثبات کنند.

entp-2مخترعان معمولا حلقه دوستان سرزنده و شادابی دارند که به ایده ها و فعالیت های خود علاقمندند. افرادی راحت و انعطاف پذیر بوده و به ندرت پیش می آید که در مورد مسأله ناراحت شده و یا زبان به گلایه باز کنند. ENTP ها معمولا افرادی پر حرف و خوش صحبت بوده و می توانند ایده های پیچیده خود را به راحتی بیان کنند و دیگران را با افکار خود همراه سازند. با این حال زمانیکه شروع به جر و بحث می کنند به راحتی از تکنیک ها و مهارت های سخنوری استفاده کرده و از همین نکات بر علیه رقبای خود استفاده می کنند.

مخترعان معمولا در محیط کار خود همرنگ دیگران نمی شوند و تا زمانیکه شرایط کاریشان بیش از حد ملالت آور نشده باشد می توانند در محل کارشان دوام بیاورند. در پروژه های پایلوت آنها مدیران و رهبران برجسته ای هستند که می توانند نبوغ و استعداد خود را مورد آزمون قرار دهند. در مهندسی روابط انسانی و سیستم های انسانی افرادی خبره بوده و به سرعت سیاست ها و خط مشی های موجود در سازمان را جمع آوری کرده و همیشه به جای آنکه به افراد داخل سازمان بگویند که چه کاری انجام دهند خواهان درک و تحلیل آنها می باشند. فارغ از شغل و کاری که دارند، مخترعان استعداد خارق العاده ای را در رسیدن به مدارج بالای مسئولیتی از خود نشان می دهند. جمله «نمی توان انجامش داد» یکی از بزرگترین چالش های موجود در برابر یک مخترع است و او نیز در عوض پاسخ «من انجامش می دهم» را سرلوحه کارهای خود قرار می دهد.

منبع: http://www.keirsey.com/4temps/inventor.asp